geld besparen op je auto

Geld besparen op je autokosten

Een auto leent zich vaak uitstekend om veel geld te “verbruiken”: brandstof, verzekering, aanschafwaarde etc. Daarmee is de auto ook direct een mooi item om op te besparen. Zo kan je op de zojuist genoemde punten prima besparen. In dit artikel wat, hoe en waar geld besparen op je autokosten kan.

Besparen op je auto

Geld besparen op je auto kan op een aantal verschillende punten: de brandstof, de verzekering, de aankoop van de auto en soms de reparatie. Met het geld dat je zo bespaart op je auto kan je bijvoorbeeld sparen voor de volgende auto.

Besparen op je auto: Brandstof

De auto zal altijd brandstof nodig hebben. De standaard was altijd benzine, diesel of gas. Tegenwoordig zien we steeds meer elektrische auto’s. Dat klinkt leuk, maar ook de stroom is niet gratis. Er zijn methoden om op de brandstof voor je auto te besparen. Dit kan op twee manieren: besparen tijdens het rijden en besparen tijdens het tanken.

Besparen tijdens het rijden doe je voornamelijk door “het nieuwe rijden”: rustig rijden, gebruik maken van je snelheid (zo min mogelijk afremmen), vroeg opschakelen etc. De website Het Nieuwe Rijden heeft tips waarmee je tijdens het rijden brandstof kunt besparen.

De andere manier van besparen op brandstofkosten is selectief zijn in tankstations. De tarieven verschillen namelijk. Langs de snelweg is het vaak duurder dan in stedelijke omgevingen. Er zijn meerdere handige websites die je kunt gebruiken om de huidige brandstoftarieven te vergelijken.

Besparen op je auto: verzekering

Een nieuwe auto wil je uiteraard goed verzekeren. Vaak zal je bij een nieuwe een volledige verzekering kiezen. Kijk echter na een paar jaar kritisch naar je verzekering. Is het nodig dat je auto nog steeds volledig verzekerd is? Kan de auto ook af met een lichtere verzekering?

Ook kan je voor de verzekering van je auto verschillende aanbieders vergelijken. Ook hiervoor zijn meerdere goede websites te vinden.

Besparen op je auto: aanschafprijs

Nieuwe auto’s kosten geld. En vaak wordt gezegd dat zodra je de auto koopt en er mee wegrijdt hij onmiddellijk een stuk minder waard wordt. Dat klopt vaak ook. Een auto devalueert snel: hij wordt snel minder waard. Het kan daarom aantrekkelijk zijn om te besparen op het kopen van een nieuwe auto door hem tweedehands te kopen. Een tweedehands auto is vaak een stuk goedkoper. Sites die hierbij handig zijn zijn Autoscout en AutoTrader. Ook het bekende Marktplaats is een goede mogelijkheid. Zorg echter wel dat je iemand bij je hebt die verstand heeft van auto’s: laat je niet oplichten.

Geld besparen op je autokosten: Conclusie

Besparen op verschillende kosten van je auto is makkelijker dan het lijkt. Je kunt besparen op de aanschaf van je auto, de verzekering van de auto en de brandstof. Verder zou je afhankelijk van je keus auto ook kunnen besparen door een milieuvriendelijke auto te kopen. Hier betaal je meestal minder belasting over.