snel geld verdienen

Sleutels tot de Rijkdom

Rijkdom heeft drie belangrijke ingrediënten: verdienen, vermeerderen en vasthouden. Dit worden ook wel de drie sleutels tot rijkdom genoemd. In dit artikel lees je welke sleutels tot de rijkdom je nodig hebt.

Sleutels tot rijkdom: Welke sleutels?

De meeste mensen verdienen geld. Vervolgens weten echter maar weinig mensen het geld vast te houden. Investeren (vermeerderen) om meer rijkdom te krijgen doen nog minder mensen. Toch zijn dit de belangrijkste sleutels tot rijkdom. Het gaat er bij rijkdom namelijk om dat je niet zelf keihard werkt voor je geld, maar dat je geld keihard werkt voor jou. Hieronder volgen de sleutels tot rijkdom. Bekijk eens voor jezelf welke sleutels je nog niet hebt, of nog kunt verbeteren.

Sleutels tot de rijkdom: Verdienen

De eerste sleutel tot rijkdom is verdienen. Het gaat er namelijk om dat je een kapitaal opbouwt dat voor jou werkt: je kapitaal zorgt voor je rijkdom. Verdienen is daarom een belangrijke sleutel tot rijkdom: zonder inkomen geen kapitaal en zonder kapitaal geen rijkdom.
Door harder maar vooral door slimmer te werken kan je meer verdienen. En door meer van je inkomsten door te schuiven naar je kapitaal ben je al goed op weg richting de rijkdom. Je kapitaal groeit en zorgt weer voor meer inkomen: je zit in een spiraal omhoog.

Sleutels tot de rijk: Vermeerderen

De tweede sleutel tot rijkdom is het vermeerderen van het geld dat je al hebt. Het gaat er bij deze sleutel niet om dat je harder werkt of meer werkt, maar dat je geld  voor je werkt. Laat je kapitaal een tijd op een spaarrekening staan met een hoge rente en je hebt meer geld. Investeren is ook een goede optie, maar weet dan wel waar je mee bezig bent! Doe eens navraag bij de bank welke aandelenfondsen worden aanbevolen en overweeg om zo je rijkdom te vergroten.
Laat zo min mogelijk geld staan op betaalrekeningen. Deze rekeningen leveren vaak namelijk helemaal geen rente op! Zorg dat je je geld voor je laat werken: stuur het naar een spaarrekening of investeer zodat je rijkdom groeit.

Sleutels tot de rijkdom: Vasthouden

Nu je eenmaal je rijkdom hebt verdient en hebt vermeerdert wil je het natuurlijk vasthouden. Dit is een cruciale sleutel tot de rijkdom. Bij het vasthouden van je rijkdom kan je denken aan het verzekeren van je bezittingen en het afwegen van risico’s die je rijkdom bedreigen. Zijn er kapers op de kust die er met je rijkdom vandoor willen gaan? Kijk vooruit en zorg dat je voorbereid bent om je zuurverdiende rijkdom vast te houden.

Ook belangrijk bij vasthouden: weten welk geldtype jij bent

Sleutels tot de rijkdom: Let op je eigen sleutels!

Net zoals je je eigen sleutels goed bewaart moet je goed opletten of je de sleutels tot de rijkdom nog wel hebt. Bekijk om de zoveel tijd hoe het gaat met je verdiensten, of je geld wel vermeerdert en of je je rijkdom vast kunt houden. Grijp tijdig in als er iets niet in orde is. Hierdoor voorkom je dat je je rijkdom verliest en dat je een stap terug wordt gezet.

Ook belangrijk bij de sleutels: financiële planning maken

Sleutels tot de rijkdom: Advies – Raadpleeg Experts

De sleutels tot rijkdom kennen is één zaak, maar er mee aan de slag gaan is een andere. Waarschijnlijk heb je namelijk niet alle kennis is huis om te zorgen dat alle sleutels tot de rijkdom goed gebruikt worden. Je zou de volgende experts kunnen raadplegen om je te helpen:

Verdienen:

Trainer – zorg dat je beter wordt in wat je doet
Collega/coach – laat een collega je coachen zodat je vooruitgang boekt en meer verdient

Naast verdienen is het ook belangrijk niet te veel uit te geven. Lees dus ook over geld besparen op je auto en besparen met gratis producten.

Vermeerderen

Bankier – overleg met een bankier hoe je je huidige vermogen kan vermeerderen op een spaarrekening of ander middel
Beleggingsadviseur – een beleggingsadviseur kan zichzelf terugverdienen doordat je geld meer rendement oplevert als je de juiste investeringen kiest

Vasthouden

Verzekeringsagent – overleg met je agent wat voor risico’s je denkt te lopen en hoe je deze kan afdekken
Jurist – een jurist (advocaat/notaris) zou je kunnen helpen in het geval dat je rijkdom op juridische wijze wordt aangevallen

Sleutels tot de rijkdom: Conclusie

Na het lezen van dit artikel ken je de sleutels tot rijkdom. Je weet waar je op moet letten. Ga zo snel mogelijk aan de slag en je zult zien hoe je rijkdom groeit. Vraag waar nodig experts om raad zodat je de juiste informatie hebt en de juiste beslissingen kunt nemen. Succes!