boekhouden

Boekhouden wordt steeds makkelijker

Boekhouden kan soms best een lastige taak zijn, maar dient wel in elk bedrijf te gebeuren. Sommige bedrijven hebben de financiële mogelijkheid om de boekhouding zelfs uit te besteden aan een gespecialiseerd accountantskantoor. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd en vooral bij mensen met een kleinere onderneming of bij ZZP’ers schiet de administratie er nog weleens bij in. Het is voor elk bedrijf in elke sector verplicht om alle uitgaven en inkomsten elk boekjaar op te geven bij de belastingdienst.  

Het boekhouden zelf wordt vooral erg lastig wanneer dit wordt uitgesteld, omdat in de loop van de tijd facturen en rekening verloren kunnen gaan, waardoor de boekhouding incompleet is. Dit kan in sommige gevallen vervelende situaties opleveren en onnodig veel tijd en in het ergste geval zelfs boetes opleveren. De keuze voor een geschikt boekhoudprogramma is dan ook erg belangrijk en iets waar je veel profijt van kan hebben. 

Online boekhouden biedt veel voordelen voor ondernemers 

Steeds meer mensen kiezen voor een online boekhoudprogramma, omdat dit vele voordelen biedt ten opzichte van andere alternatieven. Om te beginnen wordt alles online in een cloud opgeslagen en loop je dus nooit het risico dat je alles kwijtraakt wanneer je computer of de harde schijft crasht, omdat er altijd een back-up online beschikbaar is.  

Een ander voordeel van het online boekhouden, is dat de resultaten wanneer je deze goed bijhoudt vrijwel altijd live in te zien zijn. Je kan dus ieder moment van het jaar zien hoe het bedrijfsresultaat ervoor staat en of je op schema loopt in vergelijking met de vooraf opgestelde budgetten. Indien nodig kun je dan ook de budgetten nog tijdens het jaar aanpassen aan de resultaten wat in veel gevallen nog meer efficiency met zich meebrengt. 

Facturen op locatie uitschrijven met online applicaties 

Boekhouden kan soms veel tijd in beslag nemen, maar het wordt de ondernemer gelukkig steeds makkelijker gemaakt met tal van online software oplossingen voor het boekhouden. Boekhouden in Excel gebeurt wel, maar is vaak wel iets meer gecompliceerd, omdat hierbij basiskennis nodig is van Excel en er door de manuale invoer van formules en cijfers ook makkelijker fouten gemaakt kunnen worden. 

Met een online software programma zijn er vaak ook applicaties voor de tablet en zelfs telefoon te downloaden, waarmee je zelfs de mogelijkheid hebt om a la minute facturen uit te schrijven die je vervolgens direct kan versturen terwijl je met de klant op de werkplek bent. Vooral voor ZZP-ers in bijvoorbeeld de bouw is dit een ideale oplossing.